Hundene
Alt på siden er copyright ©
kontakt os
Malte på billedet øverst til venstre, er fra d. 6. marts 2001.
Han er fra Sakskøbing, fra opdrætter Amile Arildsen. DRU stambog.
Mor er Berbaks Aline og far er Small Dogs Adam
Malte er, - ja - han er bare vores store dejlige dreng.

Smuk, flot bygget med stærke lemmer og en flot kulsort maske da han var yngre. Nu er han klædelig gråskægget som det hører alderen til. Han er sådan ret mopse-magelig anlagt. 
Han sover hos os om natten - og helst i mors arm. Snorker meget lidt, - hvis overhovedet. Det afhænger meget af vægten, men han er rimelig nem at holde fin slank.
Malte er nemlig kræsen! Derfor er det ikke altid han når at få en godbid, for inden han har besluttet sig for om det er noget for ham, har en anden spist den!
Til hans  fødselsdag står serveringen på citron muffins, som er det bedste Malte ved.

Malte er parret med Agnes og Laura 2 gang hver, og han blev far til omkring 20 hvalpe.
Til ejernes glæde, ligner de fleste hanner Malte.
Marty er fra den 17. april 2002.
Forældre er vores Agnes og Malte, Han har DRU stambog.
Marty er vores lille dreng, for det synes som om, han aldrig rigtig er blevet voksen  i hans adfærd.

Da Marty fra fødslen havde fremstående øjne som man så det i den tidlige mopseavl,  ja, - så fik han øjenskade og har været næsten blind siden 4 ugers alderen.
Men han klarer sig ret godt,  - han har jo ikke prøvet andet, og vi tager hensyn til ham.

Han blev kastereret allrede 8 mdr. gammel, da vi for alt i verden ikke ville have hvalpe af ham. Det gav dog den side "gevinst", at vi altid har kæmpet med hans vægt. Vi gør hvad vi kan, men det er desværre ikke helt godt, bl.a. fordi han bevæger sig langsommere.


Mopsedrengene
Måske pga. overvægten har han siden 2009   haft problemer i sit ene ben, med smerter efter hvile. Han får derfor smertestillende hver dag og vi er naturligvis obs på, hvordan smerterne påvirker ham.

I foråret 2010 fik han pludselig nogle mærklige trækninger med hovedet! Og vi lagde mærke til, at han i løbet af nogle dage, forsøgte at undgå bestemte bevægelser, og sad nærmest stivnet.  Det var ikke rart at se på, og vi var bekymrede.
Afsted til dyrlægen, der tog røgnten af hans nakke og ryg.

Marty havde en spondylose,  - en udvækst på en nakkehvirvel  Det gav hævelse, og et tryk på nerverne. Da vi så billerderne troede vi begge, at vi ikke fik ham med hjem igen.
Men blot en uges behandling med medicin der tog hævelsen, gjorde ham symptomfri, og idag mærker vi ingenting på ham.
Vi er dybt taknemmelige over at måtte beholde Marty.
Indtil videre går det ok. og han er en glad og dejlig mopsedreng.
Vores Maltedreng er ikke længere blandt os, men er taget op til sine andre kære hundevenner i hundehimlen.
Vi er sikre på, at han hygger sig sammen med Zofia som han var meget betaget af. Med Laurits som styrede tropperne mens han var hos os og med Rozita som gjorde det hårde arbejde.
Det var midt i dec. 2011 at Malte blev syg. En dag kunne vi se at han var utilpas med ondt i maven, måske pga. noget smertestillende for sine slidte knogler.  Næste dag tog vi ham til dyrlægen og han fik andet medicin.
Det hjalp ikke, den næste uges tid gik  - vi kunne se at han havde det skidt, og en nagende fornemmelse for at der var noget andet galt fik mere og mere fæste.
En scanning af Maltes mave viste, at der var en del "ting" der bestemt ikke skulle være der. Ting vi ikke kunne stille noget op over for.
Vi valgte at det måtte være slut nu!  Det var mellem jul og nytår og det havde været nogle hårde uger. Det var svært, og det har været svært at komme oven på igen. Savnet af vores Malte er meget stort, han er ofte i vores tanker og vi snakker ofte om ham. Malte aske er nu blandet med de andre hundes, i vores smukke urne, der står i vores stue. Således er han altid hos os.
Marts 2014 Vi har mistet Marty.
Vore elskede dreng måtte give op pga. en knude i maven. En lang, og alt for hård kamp. Han kæmpede for os! Og vi var længe om at indse at det var nok. Et ubærligt tab af vores helt specielle dreng der gav os så u-endelig meget.