Hundene
Alt på siden er copyright ©
kontakt os
Sygeforsikring af hund
Et af de spørgsmål der virklig kan få hundeejere i diskution er hvorvidt det "kan betale sig" at sygeforsikre sin hund.

En forsikring er forhåbentlig er "spildte pnge", dvs. at man aldrig får brug for forsikringen!
Men er man uheldig, og ha´en hund der rammes af sygdom eller ulykke, så er forsikringen måske det der redder ens økonomi, og måske også livet på hunden.

Alt for mange hunde ender med at blive aflivet fordi der simpelthen ikke er penge til en kæmpe dyrlægeregning. Og selvom man har de bedste intentioner og vil ofre ALT for sin hund, så kan vi alle nå bunden!
Da vi startede med hundeopdræt, valgte vi sygeforsikring fra. Vi mente jo, at vi havde valgt nogle sunde racer og derfor ville få få og små dyrlægeregninger.
Efter hånden som vi havde levet med vores hunde nogle år, gjorde erfaringen imidlertid, at  vi forsikrede ny tilkomne hunde, ligesom vi kraftigt anbefalede vores hvalpekøbere at forsikre deres hunde.
At vælge selskab til en sygeforsikring er en jungle!
Nøjagtig som når man skal forsikre sit indbo og sig selv.
Man må kikke på de ting man vægter mest, i forhold til årlig police, erstatning, dækningsgrad og områder m.v.
Hundens alder  varierer meget i betydning fra selskab til selskab.
Vores forsikringer koster ca. 1000 kr. årligt med en selvrisiko på ca. 700 kr.  Men der er meget store variationer.

Nogle forsikringer har - heldigvis - stort set ikke været i brug. Andre har været, alt - alt for meget.
F.eks. den vi har på vores Asta.
Et par dage efter hendes første fødsel, fik hun brystbetændelse. Det gik i løbet af få timer over til at være blodforgiftning, og endte, trods massiv indsats hos vgtdyrlæge i weekenden, efter yderligere 1-2 dage i egentlig koldbrand, - altså vævsdød, i brystet.
Det var dyrlægebesøg hver dag med oprensning og medicinering af en hund der var dødsyg.  Men, - det vendte og da afstødningen af brystet var "færdigt" skulle der en stor operation til at rense og lukke det gabende og dybe sår, - stort som en knyttet barnehånd!
Det var en regning i omegnen af 16.000 kr. ialt. Og kostede os under 1000 kr.

Næste gang Asta skulle føde, sad en hvalp på tværs, og der måtte et kejsersnit til for at redde hende fra denne livstruende situation hvor hun ikke kunne komme af med hvalpen.
Igen en stor regning som forsikringen dækkede.

Et par år efter, stak Asta hovedet ind i munden på en stor, vred hund. Den lukkede kæberne sammen om hendes hoved, og knuste det ene øjenæble. Trods ihærdig indsats over flere dage, med konsultation hver dag, kunne det ikke reddes, og øjet måtte til sidst fjernes. Det var ikke billigt!!!
Forsikringen dækkede!

En mops af vores avl, skulle skifte hjem ca. 1 år gl. Vi hjalp med at finde nyt hjem, og anbefalede kraftigt, og gentagne gange de nye ejere, at sygeforsikre hunden.
4 mdr. senere, slap hunden ud fra haven og blev kørt ned af en bus. Det ene forben blev svært læderet, og trods en uges kamp hos dyrlægen stod benet ikke til at redde, men måtte amputeres. Regningen blev på 14.000 kr. De havde ikke nået at forsikre hunden!
Asta efter brystoperation, med sine hvalpe som Agnes tog sig af.
Asta var syg, - ingen tvivl om det!