Nanna og Pers Degusider
Alt på siden er copyright ©


Deguer har brug for et meget stort bur, da de har behov for, at løbe og klatre meget. Der findes i handlen chincilla bure og pænt store indenddørs volierebure til småfugle, som er velegnede til deguer.

Byg buret selv.
Du kan bygge dit eget degu bur, af voliere tråd på f.eks. 2x1 cm. Købes i metermål eller i ruller på 10m. i byggemarkedet.
Laver du det meget stort, skal du nok lave et skelet at træ, som monteres uden på tråden da deguerne vil gnave i træet .

Underlag i buret.
Der bruges som regel spåner.

Støvbade.
Deguer elsker at støvbade. Du kan komme lidt fint sand (Chinchilla sand) eller fuglesand, i et stort rent syltetøj glas, som du lægger ned.

Yngel/redebyggeri.
Deguer er "begærlige" rede byggere.
Hvis de ikke kan finde kviste, er papirlommetørklæder en kærkommen erstatning i reddebyggeriet.

Temperatur!
De fleste har naturligvis deres degu ved alm. stuetemparatur. Man skal være opmærksom på, ganske som ved andre dyr og fugle, at deguer ikke må stå i træk eller direkte ved varmekilde.
Deguens bolig.
Lad dig ikke lokke til at købe fuglebure, parakit bure og gnaverbure med plastikbunde, til din degu.

Deguer gnaver i alt, og kan gnave sig ud på få timer, og dermed ødelægge et bur totalt! Husk også ved færdigkøbte fuglebure m.v. ikke at bruge de medfølgende plastik-foder beholdere, der stikkes igennem et hul i siden.
Buret her til venstre er overdelen fra et parakitbur. Den er sat NED i en hjemmelavet bund af træ. Deguen kan derfor ikke komme til at gnave. Vi bruer altid en lille karabinhage til at holde låger forsvarligt lukket med.  Urtepotten du kan se, bruges som hule.
Vi har haft deguer i vores stald. 200 stk. faktisk!!! Temperaturen om sommereren er her max. 21 grader og det meste af vinteren på + 4 grader.  Det klarerde de særdeles fint.

Også i en udendørs voliere fungerer de fint. Skal naturligvis bygges under hensyn til deres gnave og grave iver og, sikres mod udbrud, med evt. støbning af underlag, eller nedgravning af metalnet så de ikke kan grave sig ud.

De skal have mulighed for at søge ly i et rum der kan opvarmes.
Læg mærke til, at dette rum, faktisk kun behøver have størrelse som en hule de kan søge tæt sammen i, ved kolde tider. 
Blot skal man sikre sig at man, også kan komme til at gøre rent.