Nanna og Pers Degusider
Alt på siden er copyright ©
Flere dyr i samme bur.
Deguer kan være slagsbrødre. Hvis du har 2 hanner der slås og du også har hunner i samme bur eller i et andet bur, er det sandsynligvis hunnerne de slås om!
Så derfor; hvis 2 hanner slås af den grund, bør de for deres egen sikkerhed, skilles ad.

Du kan, hvis der er plads nok, - fint have en flok hunner og en enkelt han sammen.

Min degu skal have en ven. Hvordan gør jeg?
Lad dem være i hvert sit bur nogle dage, og vænne sig til hinandens lugt og lyde. Giv dem tid til at blive nysgerrige før du sætter dem sammen.

Kender min degu mig?
Ja, din degu kan sagtens kende sin ejer på lugt og stemme. Hvis en degu møder en den ikke kender, vil den opføre sig meget forsigtigt.

Tag ALDRIG en degu i halen.
De har en indbygget forsvarsmekanisme, der gør at de taber deres hale, på samme måde som et firben. Forskellen er bare, at hos deguer vokser halen ikke ud igen.
Noget om deguer i fangenskab.
Vi har efterhånden fået en del henvendelser  fra folk, der for at slippe for unger, kun har hanner. De slås og laver ballade og giver anledning til bekymring. En enkelt ville endog forsøge at løse problemet ved at sætte en tredje han ind til dem!

Vi synes nok det er en barsk måde at behandle sine dyr på! Det er ikke naturligt at være flere hanner på så lille et territorium, uden nogen som helst mulighed for at flygte og finde et andet sted at slå sig ned. Der vil i naturen altid  være hanner der er alene og aldrig får en flok. Vores råd må defor være at skille dyrene ad, og lade dem gå sammen med hunner eller alene.
Overvejer du at anskaffe en deguer? Tænk dig rigtig godt om inden du anskaffer dig et et par, altså en hun og en han!

Et par kan få flere kuld på et år. Kan du finde nye hjem til så mange dyr?
Det er ingen skam at nøjes med en enkelt degu, men een degu kræver naturligvis mere omsorg og opmærksomhed for at erstatte socialt samvær med artsfæller.

Deguer er sociale dyr og har brug for megen opmærksomhed.
Så hvis du vælger at holde en enkelt degu, så husk at give den en masse opmærksomhed.