Afrikansk Pygmæ Pindsvin
Tekst på siden er copyright ©
 
I Danmark må man ikke vilde pindsvin i fangenskab.
Man må dog gerne holde et par andre arter der hører under "eksotiske kæledyr, bl.a Afrikansk Pygmæ Pindsvin.

Efter oplevelsen med det vilde pindsvin vi havde til overvintring, villle vi gerne prøve at holde pindsvin som var lovlige at have.

Det blev en god og meget, meget hyggelig erfaring. Vi fik 2 hunner og en han, og prøvede at få 2 kuld unger, ganske uproblematisk.
Imidlertid gjordre andre forhold i dyreflokken at vi i højere grad, måtte prioritere vores tid til fordel for vores hunde, og vi valgte derfor at finde nye hjem til vores dejlige Fruen, Frederik og Fimpe.

Vores erfaring blev dog, at pindsvin tager rigtig meget tid at få tamme og gøre til sociale væsner. Og det er hovedsagligt aften "arbejde" da det jo er nataktive dyr. Dette skal man have sig i baghovedet hvis man overvejer at anskaffe sådan en vidunderlig skabning.

Vi henviser iøvrigt til div. pindsvinegrupper på facebook hvor man kan finde andre der har pindsvin, dele oplevelser og spørge løs. Ofte er der pindsvineunger til salg også.
Shih Tzuén Fister, med sin nye ven Fimpe.
FREDERIK
En lys han fra maj 2011, som vi købte på krybdyrmesse i Fredericia. Han var ikke ret socialog ikke så nem at håndtere, for han ver ikke vænnet til det.
FIMPE
Fimpe, - en hun fra dec. 2010. 
Fimpe kravlede gerne rundt på og blandt hundene i sofaen om aften. Mopserne ver totalt ligeglade og rotweileren Sally ville gerne snuse.
 
Det er en oplevelse af de store, at se små pindsvineunger udvikle sig.